Sommige honden hebben meer ruimte nodig

Mocht je tijdens de survival een hond zien met een geel lint om zijn nek, een geel lint aan zijn riem of aan zijn tuigje, hou er alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die ruimte nodig heeft. Wanneer je dit  ‘Gele Hond’  teken ziet, nader alsjeblieft de hond en zijn of haar eigenaar niet met je eigen hond. Want het gele teken geeft aan dat de hond niet op zijn gemak is als andere honden te dichtbij komen. Hoe dichtbij is TE dichtbij? Dat weten we niet. Alleen de  ‘Gele Hond’ en zijn eigenaar weten dit. Hou dus ruim afstand en geef de hond en baas tijd om je uit de weg te gaan. Er zijn meerdere redenen waarom een hond deze ruimte nodig heeft: Het kan bijvoorbeeld een gezondheidsprobleem zijn, een hond die in training is, of een asielhond zijn die een traumatische ervaring heeft opgelopen. Deze honden kunnen de wereld (en andere honden) erg eng vinden. De hond kan één of meerdere slechte ervaringen hebben gehad met andere honden, waardoor hij zich niet op zijn gemak voelt bij jouw hond en de waarschijnlijk vriendelijke ‘hallo!’ acties van jou hond niet kan waarderen. Kortom: het gele teken betekent dat de hond meer ruimte nodig heeft.

Wij zullen dit initiatief tijdens onze wedstrijd steunen. Er zullen bij het uitreiken van de startkaarten gele linten worden uitgereikt die je aan je lijn kan binden.

Wij vragen iedereen rekening te houden met deze honden. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de baas van de ‘gele hond’ te allen tijde verantwoordelijk is voor zijn eigen hond. 

 

Gele hond plaatje